Megkívánsz
Pontos idő
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Dallamok
 
1. Hideg Előételek
 
2. Levesek
 
2. Levesek
 
3. Meleg előételek
 
3. Meleg Előételek
 
4. Halak
 
5. Főételek
 
5. Főételek
 
6. Sorbettek
 
6. Sorbettek
 
7. Sültek, Köretek, Saláták
 
7. Sültek, Köretek, Saláták
 
8. Sajtok
 
8. Sajtok
 
9. Meleg éd Hideg Édességek, Utóételek
 
9. Meleg és Hideg Édességek, Utóételek
 
10. Petit four
 
10. Petit four
 
Felszolgálási Sorrend
 
Felszolgálási sorrend
 
Menü
 
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
Főzőiskola Info
 
FŐZŐISKOLA INFO

OKTÓBERBEN ELINDULT A FŐZŐISKOLÁM! Mindenkit szeretettel várunk, aki szeret sütni-főzni, barátkozni. Bővebb információ: http://www.fozoiskolamind.hupont.hu vagy telefonon: 06 30 900 6578

GYERE ÉS ÉREZD JÓL MAGAD!!!

http://www.fozzkeveremkavarom.network.hu

Szeretettel ajánlom mindenki figyelmébe kedves isnmerősöm Eszter blogját, ahol csodálatos sütiket, főételeket, és nem utolsó sorban nagyon kedves embereket ismerhettek meg.

http://www.singersgastro.blogspot.com  

 

 
Csevegjünk
Ha bármilyen kérdésetek vagy véleményetek van, írjatok nyugodtan!!!
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Kedvenc Oldalaim
 
Akik már tudják mi a jó:D
Indulás: 2009-10-19
 
Mit gondoltok róla?
Kíváncs vagyok a véleményetekre:
Mit szeretnétek miből legyen több az oldalon?

Édességekből
Petit fourból
Hideg előételekből
Levesekből
Meleg előételekből
Halakból
Főételekből
Sorbettekből
Sültekből, köretekből, salátákból
Sajtos ételekből
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Sárgabarackos, kókuszos parfétorta

Sárgabarackos, kókuszos parfé-torta

 

3 tojás

10 dkg cukor

6-8 sárgabarack vagy 1 doboz 425 ml-es barackbefőtt

½ citrom leve

4 ek. Sárgabaracklikőr/én aromát használtam/konyak/

750 g tejszín

10 dkg az alján csokoládéba mártott kókuszos habcsók/én csak simát kaptam/

10 dkg étcsokoládé

1 vaníliarúd vagy 1 zacskó vaníliás cukor

Folpack

 

A szétválasztott tojások sárgáját 5 dkg cukorral addig keverjük, amíg a cukor feloldódik. A tojásfehérjéket nagyon kemény habbá verjük, és közben beleszórjuk a többi cukrot. A habot a tojáskrémbe forgatjuk. Két részre osztjuk, és az egyik adagot lefedve hűtőszekrénybe állítjuk. A sárgabarackokat az alsó felükön kereszt alakba bevágjuk, majd 1 perce forrásban lévő vízbe merítjük, majd jéghideg vízzel rögtön leöblítjük és a héjukat lehúzzuk. A gyümölcsöket kimagozzuk, és a díszítéshez félretett néhány darab kivételével rúd-mixerrel pürésítjük. A pürét a citromlével és 2 ek. Baracklikőrrel együtt a szobahőmérsékletű tojáshabos masszába forgatjuk.

A tejszínből 250 g-ot kemény habbá verünk, és ezt is a szobahőmérsékletű masszába forgatjuk. Folpackkal kibélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és letakarva 2-3 órára mélyhűtőbe állítjuk, amíg teljesen megfagy.

A következő réteghez a finomra morzsolt habcsókokat a hűtőből kivett tojáshabba forgatjuk. A vanília-rudat hosszába felhasítjuk, és a belét kikaparjuk, ezt a maradék likőrrel összekeverjük, és 5 dkg lereszelt csokoládéval együtt a habcsókos masszába vegyítjük. Beleforgatjuk a maradék tejszín feléből felvert kemény habot, és a fagyott krémrétegre simítjuk. Letakarva 2-3 órára visszatesszük a mélyhűtőbe, amíg az teljesen megszilárdul.

A maradék tejszínt kemény habbá verjük. A maradék csokoládét lereszeljük, és kevés kivételével a habba vegyítjük. A csokoládés habot fagylaltos-kanállal a fagyott krémrétegre adagoljuk.

Végül a parfé tortát a cikkekre vágott félretett sárgabarackkal és a maradék csokoládéreszelékkel díszítjük.

 

Egy kicsit meggyűlt vele a bajom, mer igen időigényes, de garantálom, hogy megéri az eredményt, elsősorban azért, mert csodálatos látvány, másodsorban pedig igazi különlegesség.

Nagyon finom!!!

 

Itachi Shinden második fejezet!! - ÚJ FEJEZET - Felkerült a könyv második harmada!! Konoha.hu - KATT!! KATT! KATT!! KATT    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belõle is szörny váljék. S ha hosszasan tekintesz egy örvénybe, az örvény vissza    *****    Rose Harbor, ahol a tenger suttog és a múlt sosem tûnik el teljesen. - FRPG - csatlakozz közénk te is :)    *****    Egy kikötõ, ahol minden hullám egy új kezdetet ígér. Rose Harbor, több mint egy város, egy világ a világ mögött.    *****    Rose Harbor &#8211; kisvárosi báj, nagy titkokkal - légy részese te is ennek a kalandnak :) - FRPG    *****    Óceán, erdõ, csillagfény &#8211; minden ösvény Rose Harborba vezet - aktív FRPG közösség    *****    Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ a konoha.hu -n. Nézzetek be! *** Itachi Shinden 1. kötet Magyarul elérhetõ!!!    *****    ÁGICAKÖNYVTÁRA - KÖNYVEK, KÖNYVEK, KÖNYVEK - ÁGICAKÖNYVTÁRA    *****    MOVIE-NIGHT -> Filmek, Sorozatok <- MOVIE-NIGHT    *****    Movie-    *****    Játssz a színekkel keress szebbnél szebb képeket, építs, szépítsd a portálod, hogy szebb és színesebb legyen a világod!    *****    Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó. 06209911123 Debrecen Huszti Lakóparki napelemes családiház eladó.    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél színes szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Kedves Csokoládé kedvelõk! Segítségeteket kérném a kérdõívem kitöltéséhez! Témája a CSOKOLÁDÉ MÁRKÁK! Köszön